Actueel

Pneumokokken/Griepvaccinatie

Heeft u naast de oproep voor de griepvaccinatie ook een oproep gekregen voor de pneumokokkenvaccinatie? U bent op 22 december welkom tussen 11 en 12 uur op de praktijk om deze alsnog te komen halen.

Boosterprik vaccinatie

3e booster prik COVID-19

Iedereen van boven de 18 ontvangt binnenkort een uitnodiging van Rijksoverheid ontvangen voor een 3e boosterprik. Deze 3e vaccinatie gaat via de GGD, niet via de huisarts. In de uitnodiging staat verdere informatie over het maken van een afspraak.

De overheid bepaalt welke groep mensen een uitnodiging voor de 3e booster prik zullen ontvangen, daar heeft de huisarts geen invloed op. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Griepvaccinaties

Helaas was gister de opkomst voor de griepvaccinaties dermate hoger dan voorgaande jaren dat we aan het einde van de avond geen vaccinaties meer over hadden. Dit heeft te maken met het feit dat wij als praktijk maar een maximaal aantal vaccinaties kunnen bestellen. Dit probleem kent elke huisartsenpraktijk. Wij hebben wel een nabestelling kunnen plaatsen maar we weten nog niet wanneer deze binnenkomt. Ook moeten we in verband met het grote aantal mensen die graag de vaccinatie willen, kijken hoe we dat goed kunnen organiseren.

 

Houd de website in de gaten!

 

 

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 024-7247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. U kunt hierover contact opnemen met de praktijk. Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 14.00

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Verbale agressie in de praktijk

Onze praktijk wil een plek zijn waar medewerkers en patiënten zich prettig voelen. Daarom wordt er van de medewerkers en patiënten gevraagd om respectvol met elkaar om te gaan. Helaas merken wij dat onze assistentes steeds meer te maken krijgen met agressie en onbegrip. Veelal betreft dit vragen over de COVID pandemie. Wij voelen ons genoodzaakt hier een bericht aan te wijden. Hierdoor ontstaan discussies aan de telefoon met als gevolg lange wachttijden. Zij doen hun uiterste best de patient te helpen en werken volgens de regels. Graag uw begrip hiervoor.

Ingrid van Baarda en Claire Schrauwers